Hier zetten we de meest gestelde vragen voor u op een rijtje.

Mocht uw vraag er niet tussen staan, stuur ons dan een mailtje met uw vraag via de contact pagina. Wellicht voegen we uw vraag of opmerking toe aan de lijst.

In ieder geval ontvangt u altijd persoonlijk antwoord.


Algemeen

 • Houdbaarheidsdatum
  We krijgen regelmatig de vraag: "waar staat de houdbaarheidsdatum op de verpakking?"

  Volgens de cosmeticawet, waar al onze producten aan voldoen, is een datum met uiterste houdbaarheid voor de SkinO3 producten niet nodig. De reden daarvoor is, dat het jarenlang houdbaar is. Dat komt omdat de ozoniden in de zalf bacteriën, schimmels en virussen doden. Ook bevat de zalf geen water, waar schadelijke organismen graag in groeien.

  Als een product zo lang houdbaar is als SkinO3, is het niet nodig om een houdbaarheidsdatum op de verpakking te vermelden. Wat wel verplicht is, is het symbool met het geopende cosmeticapotje en daarin de vermelding van het aantal maanden dat de zalf houdbaar is NA opening van de verpakking. Een gesloten verpakking SkinO3 is dan ook jarenlang houdbaar zonder dat de werking verloren gaat.

  Dit hebben we ook in laboratorium onderzoeken laten testen. Ook dat is wettelijk verplicht. De producten van SkinO3 zijn geen medische hulpmiddelen en vallen daarmee onder de Cosmeticawet.


 • Wat is de typische geur van de olie en de zalf?
  Bij het opbrengen van de ozonolijfolie en ozonzalf komt de karakteristieke ozongeur vrij.

  Van nature komt deze geur ook (veel minder geconcentreerde mate) vrij na een flinke onweersbui met regen. Ook herkennen veel mensen de geur van de oude laserprinter of het laser kopieerapparaat op kantoor.
  De geur van de zalf wordt door veel mensen verschillend ervaren. Meestal is het zo: óf je vindt het lekker ruiken, óf helemaal niet. Na enige tijd verdwijnt de geur van ozoniden op de huid. In kleding wordt het vaak langer geroken. Vandaar dat geadviseerd wordt, de zalf 's avonds en/of voor het slapen gaan te gebruiken. Beddengoed en kleding kan naar ozon gaan ruiken. Die geur verdwijnt na het wassen.


 • De zalf wordt niet geheel opgenomen door de huid.
  SkinO3 Ozonzalf en OzonOlijfolie zijn heel zuinig in het gebruik. U heeft er maar weinig van nodig.

  Vooral bij de Ozonzalf zult u dat merken. De zalf is zeer geconcentreerd en compact.

  Als u een beetje ter grootte van een erwt op uw huid aanbrengt, zult u zien dat het als het ware smelt en er olie te zien is. Dit komt door de temperatuur van uw huid. Deze olie smeert het enorm uit. Veel mensen gebruiken in het begin teveel en denken aan de hoeveelheid van een gangbare crème of zalf. Dat is bij SkinO3 al snel teveel.

  De olie of zalf die na 10 minuten nog niet door de huid is opgenomen, kunt u nogmaals goed in de huid masseren of met een tissue afvegen.

 • De naam SkinO3
  De merknaam SkinO3 is opgebouwd uit twee delen:
  Skin = huid en O3 = de chemische benaming voor ozon (dus de letter O en niet het getal nul)


 • De zalfpot zit niet in een doosje
  Dat klopt. Alle producten van SkinO3 worden verkocht zonder doosje. Dit is alleen wettelijk verplicht voor producten die als medisch hulpmiddel of medisch product worden verkocht.


 • Waarom staat op jullie website geen lijst met toepassingen?
  Op veel websites die iets over geozoniseerde olie schrijven, staan vaak (dezelfde...) lange lijsten met allerlei huidklachten waarvoor dit product werkt. Waarom staat deze lijst niet op onze website?

  De producten van SkinO3 voldoen allemaal aan de Nederlandse en Europese Cosmeticawet en richtlijnen. Daarin staat duidelijk omschreven, wat fabrikanten en distributeurs van deze producten NIET mogen vertellen qua toepassing. Dat heeft te maken met het feit, dat het verward zou kunnen worden met medische hulpmiddelen of geneesmiddelen. Dat is de reden dat wij een dergelijke lijst met medische aandoeningen niet op de website hebben opgenomen.

  Verder schrijven en publiceren wij alleen maar originele zelfgeschreven teksten en content op basis van (literatuur) wetenschappelijkonderzoek en ervaringen. Zo kunnen we de werking van SkinO3 onderbouwen en voldoen we aan de wettelijke eisen.

  Onderdelen van onze teksten zien we inmiddels ook op andere websites terug. Dat beschouwen we als compliment, maar we verwijzen ook graag naar het copyright statement onderaan iedere webpagina.

SkinO3 Ozonzalf

 • De dikte van de zalf varieert?
  Het klopt inderdaad dat de dikte van de zalf kan variëren.

  Ozonzalf is het dikst wanneer deze koel wordt bewaard. Voor de zalf in potten, wordt deze wijze van bewaren geadviseerd omdat het bij kamertemperatuur enigszins vloeibaar kan worden. Vanaf 23ºC wordt de zalf vloeibaar.

  Voor de ozonzalf in de airless dispensers is dit geen enkel probleem. Sterker nog, dan werken de dispensers het beste. Wanneer de airless dispensers koel bewaard worden, zal de zalf ook dikker en harder worden en zal het pompje langzamer werken. Vandaar dat het bewaardadvies voor de dispensers kamertemperatuur is.

SkinO3 Honingzalf met ozoniden

 • Bevat de honingzalf met ozoniden echte honing? Jazeker, de SkinO3 Mellifique bevat echte natuurhoning. Deze gestabiliseerd waardoor het voldoet aan alle strenge eisen die de cosmetica wet hieraan stelt. De honing is niet verhit of bestraald zoals bij de meeste andere huidzalven met honing, wel het geval is. Op deze manier wordt de natuurlijke werking van de honing gegarandeerd.
  De Mellique is ook enigszins plakkerig juist omdat het natuurhoning bevat. Zodra de honingzalf in de huid is getrokken, verdwijnt het plakkerige gevoel voor het grootste deel.

 • Kleur is anders dan op de foto?
  We gebruiken altijd natuurhoning bij de productie van SkinO3 Mellfique. Daardoor kunnen er kleurverschillen per batch van de zalf optreden. De bijen verzamelen tenslotte bij diverse verschillende bloemen de honing.

SkinO3 OzonOlijfolie

 • Wat is het verschil tussen de OzonOlijfolie en de Ozonzalf?
  Het verschil tussen de OzonOlijfolie en de Ozonzalf is de hoeveelheid ozoniden in het eindprodukt. De OzonOlijfolie bevat de minste ozoniden. Afhankelijk van de intensiteit van ozoniseren, wordt de olie dikker en tenslotte smeerbare zalf.

  Vanaf ongeveer 23ºC zal de dikke zalf wat dunner worden en uiteindelijk een olie-actige consistentie hebben. Datzelfde gebeurt ook op de huid na het aanbrengen. Daarom smeert het zo enorm uit.

  Het kan dan lijken alsof het hetzelfde is als de goekopere OzonOlijfolie. Dat lijkt uiterlijk zeker zo, maar technisch gezien is dat zeker niet het geval. De onverzadigde vetzuren in de OzonOlijfolie, zijn minder lang geozoniseerd en bevatten daarom minder ozoniden. Dat is bij de Xtra Forte ozonzalf anders. De olijfolie voor dit product is vele malen langer aan het ozongas blootgesteld (en onder andere omstandigheden) waardoor het vormen van ozoniden meer tijd krijgt. Als er in de olijfolie min of meer geen vetzuren meer over zijn, kan de zalf ook niet meer dikker worden. De olijfolie is dan volledig geozoniseerd.

  Ook is de OzonOlijfolie geschikt voor grotere huidoppervlakken of wordt het gebruikt om gevoelige plekken en gewrichten mee te masseren.


 • De olie wordt dikker na verloop van tijd?
  We verkopen de olie bij voorkeur in kleinere batches omdat deze dan de maximale kwaliteit behoudt. Na vele verzoeken, bleek de behoefte aan een grotere verpakking te bestaan. Dat zijn de 500ml flessen.

  Onze ervaring is, dat de OzonOlijfolie na verloop van tijd dikker kan worden, waardoor het moeilijker via het spuitgaatje op te brengen is. Het betekent echter niet dat de olie niet meer bruikbaar is. De houdbaarheid die op de verpakking staat is onderzocht en gegarandeerd.

  Het proces waarbij ozoniden in de olijfolie worden gevormd, gaat ook na het ozoniseren langzaam door. Dat is de reden dat de olie dikker of vlokkig wordt. Dit is eenvoudig te verhelpen door de glazen flacon in warm water te zetten en regelmatig te schudden. De olie zal dan weer gelijkmatig dun worden. Dit proces doet niets af aan de werking van het produkt. In tegendeel, het bevat meer ozoniden en dat is te zien aan het indikken.